123studie
Tip een vriend | Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 22 januari 2008 - 15:54   

Cursus psychologie

Alles over de cursus psychologie en opleidingen

Hier vind je alle informatie over psychologiecursussen, spw-cursussen en studies in de gezondheidszorg. Wil jij een cursus psychologie volgen? Wij hebben een overzicht gemaakt van alle psychologiestudies, psychologiecursussen en psychologie-opleidingen. Zo hoef je niet verder te zoeken.

Welke cursus past bij mij?
Dankzij onze gratis studiekeuzetest kun je direct te weten komen of een psychologiestudie of spw-cursus bij je past. De test laat precies zijn waar je kwaliteiten en interesses liggen. Het is geen psychologietest, maar wel een test om meer inzicht in jezelf te krijgen. Past werken in de gezondheidszorg bij jou? Met de gratis beroepskeuzetest krijg je direct beroepen te zien die aansluiten op je karakter en persoonlijke arbeidswensen.

Welke psychologiecursussen en spw-studies zijn er?
Psychologie kent veel deelgebieden, het zijn er teveel om ze hier allemaal te benoemen. Veel voorkomende psychologiecursussen zijn bijvoorbeeld:
Cursus bedrijfspsychologie: Deze psychologie cursus verbreedt je kennis en verdiept je inzicht in de mens in de organisatie. De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in "mens en organisatie".
Cursus kinderpsychologie: Je maakt kennis met onderwerpen uit de algemene psychologie en leert over verschillende opvoedingsstijlen en de veranderingen door de jaren heen, maar ook over de problemen die je bij de opvoeding kunt tegenkomen.
Cursus parapsychologie: Tijdens de cursus Parapsychologie leer je alles over het paranormale, maar ook over wetenschappelijk onderzoek naar paranormale verschijnselen. Een heel scala aan wonderlijke en interessante onderwerpen komt aan bod.
Cursus persoonlijkheidsleer en gedragstoornissen: Na afloop van de cursus ben je op de hoogte van de geschiedenis van de persoonlijkheidsleer en de verschillende theorieën en toepassingen. Verder leer je alles over de psychische ontwikkeling en verschillende stoornissen
Thuisstudie psychologie: Ook de mensen om u heen zullen door deze thuisstudie profiteren van uw psychologische kennis en graag bij u aankloppen voor een persoonlijk gesprek, goede raad of een steuntje in de rug. Psychologie is waarnemen en verklaren en dat is te leren!
Hbo-opleiding psychologie: Je wordt opgeleid tot professional in de psychodiagnostiek en hulpverlening. Met dit diploma ben je inzetbaar in de brede sector van dienstverlening aan individuen, groepen en organisaties. Bij die dienstverlening staat het psychisch welzijn van de mens centraal.
Hbo-studie SPH: Kleine kinderen, pubers, volwassenen en ouderen: het zijn allemaal mogelijke cliënten. Jij geeft ze – vaak vanuit een behandelplan met andere deskundigen en een therapeutisch concept – voor korte of langere tijd pedagogische begeleiding.
Cursus toegepaste psychologie: Je gebruikt in deze psychologie cursus je eigen ervaringen en redeneringen om antwoorden te geven op verschillende vragen. Zo leer je psychologie op een praktische manier toe te passen!


Psychologietrainingen en cursussen als thuisstudie
Deze psychologiestudies zijn vaak als zelfstudie te volgen bij opleiders zoals LOI, NTI, NHA, NCOI en ISBW. Op onze site zie je bij ‘alle opleidingen’ een uitgebreid overzicht van alle psychologiecursussen die in Nederland worden aangeboden.

HBO-psychologie
De hbo-psychologie opleiding leert je alles over de ziel en beweegredenen van de mens. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de vaardigheden je als psycholoog in de praktijk nodig hebt. Hierbij moet je denken aan onderzoek, diagnostiek, advisering, onderwijs en psychische hulpverlening. Als HBO-Psycholoog kun je onder meer terecht in het bedrijfsleven, onderwijs, gezinshulp, justitie, gezondheidszorg, overheid en marketing.

Past het beroep van psycholoog bij jou?
Wil je zeker weten dat het beroep van psycholoog bij je past, doe dan onze gratis beroepskeuzetest. Hiermee zie je in een paar minuten welke beroepen bij je interesses passen. Veel succes met de cursus psychologie.


Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest