123studie
Tip een vriend | Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 22 januari 2008 - 15:54   

Cursussen marketing communicatie

Alle cursussen marketing communicatie
Een communicatiecursus vind je snel op 123studie.nl. Alle marketingopleidingen, NIMA-cursussen en reclamestudies staan overzichtelijk op deze site gepresenteerd. Kijk bij Ďalle opleidingení om de juiste communicatiecursus te selecteren.

Een communicatietraining of workshop
Naast alle communicatiecursussen kun je ook kiezen voor een communicatietraining, workshop voor de marketing, een communicatie thuisstudie of NIMA-zelfstudie. Diverse aanbieders zoals LOI, NTI, NHA, NCOI, ISBW en ipd-opleidingen verzorgen deze reclamestudies. Het complete aanbod van deze partijen staat daarom op onze website.

Kiezen uit een studie, cursus, training of workshop
Wat het beste bij je past is persoonlijk en vaak tijdgebonden. Niet iedereen heeft tijd om een communicatieopleiding van een jaar of langer te volgen. Een HBO-marketingstudie duurt langer dan een cursus of training om jezelf bij te scholen. Kijk goed naar je eigen situatie voor je besluit om een communicatiecursus of reclamecursus te volgen. Vraag bijvoorbeeld ook aan je manager of hij aan de opleiding mee betaalt. Dit scheelt je in de kosten. Vaak is een werkgever bereidt om je communicatiecursus te betalen, want hij profiteert er uiteindelijk wel van.

Groot aanbod cursussen marketing communicatie
Het aanbod op het gebied van communicatie-opleidingen, marketing-studies, NIMA-cursussen en reclametrainingen is groot. Wij geven hier een korte introductie van alle mogelijkheden:
Cursus marketingoriëntatie: Deze korte, zeer praktische cursus laat u op een prettige, herkenbare manier kennismaken met het marketingvak. Deze opleiding is zeer geschikt voor mensen die in een organisatie ondersteuning bieden aan degenen die zich bezighouden met de marketing.
Cursus reclame: Een echte aanrader voor diegenen die reclame en de kracht ervan boeiend vinden en graag een goede baan willen in dit dynamische vak. Ook zeer geschikt voor kleine of middelgrote zelfstandigen, die de reclame "in eigen beheer" willen houden.
Hbo marketing: Na deze allround opleiding kun je jezelf door en door marketingspecialist noemen. Dat betekent dat je breed inzetbaar bent in verschillende soorten profit- en non-profitorganisaties, ondernemingen of instellingen. Je kunt tactisch, operationeel én strategisch aan de slag in business-to-business-, retail-, producten- en consumentenmarkten.
Hbo marketing en communicatie: Bij werken in de communicatie stel je je direct een dynamische omgeving voor. De creatieve "vibes" van een reclamebureau. De grote communicatieafdeling van een bekende multinational. Of een bruisend pr-bureau waar de telefoon nooit stilstaat. Het mooie is, dat het nog waar is ook! In de communicatiebranche valt eigenlijk altijd wel wat te bleven.
Cursus commercieel en redactioneel schrijven: U leert journalistiek schrijven voor advertorials, personeelsbladen, vakbladen, business publications of sponsored magazines. Of u wilt graag aan de slag in de tijdschriftenjournalistiek.
Cursus pr en voorlichting: Een PR-man of -vrouw legt contacten met cliënten, leden, de pers en diverse andere organisaties. Ook schrijft hij of zij wel eens een folder en ontwerpt een advertentie.
Hbo communicatie: Als afgestudeerd communicatiedeskundige ben je verantwoordelijk voor verschillende communicatieprocessen. Je bezigheden zijn even verschillend als interessant. Het ene moment stel je een communicatieplan op, dat je daarna daadwerkelijk kunt (laten) uitvoeren.
Cursus promotion management: Boeiende thema′s als dagbladreclame, het opzetten van een reclameplan, marktonderzoek, media-keuze en consumentenbehoeften komen aan de orde. Maar ook TV- en radio-reclame. En u doet de nodige kennis op van ontwerpen, druktechnieken en modefotografie.
Cursus copywriting: Je vindt het een uitdaging om trefzekere teksten te schrijven. Je zou er graag je beroep van maken. Of je vindt reclame gewoon een interessant vakgebied en zou er graag meer over weten. De cursus Copywriting is dan bij uitstek voor jou geschikt.
Cursus marketing en pr: De cursus is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig of uit interesse zich zowel de theoretische als praktische kennis van beide onderwerpen eigen wil maken. U wilt bijvoorbeeld veranderen van baan en met deze combinatiecursus twee vliegen in één klap slaan.
Cursus marketing detailhandel: Met het studiepakket Marketing voor de detailhandel leer je in vier maanden de ins en outs van succesvol ondernemen. Hoe trek je klanten aan? Hoeveel vraag je? En hoe positioneer je jezelf? Kortom: alles wat je nodig hebt voor je eigen booming business.
Cursus marketingassistent: Als assistent op een marketing-, media- of verkoopafdeling moet je van veel markten thuis zijn. Met het studiepakket Marketingassistent haal je alle kennis in huis!
Overige bekende marketing en communicatie cursussen zijn uiteraard NIMA Communicatie A, NIMA Interne Concerncommunicatie B, NIMA Marketing A, NIMA Marketing B, NIMA Marketing C, NIMA Sales A en NIMA Sales B.
Wij hopen je hiermee te helpen bij het kiezen uit alle cursussen marketing communicatie.

Overeenkomsten in marketing, communicatie en reclame
Belangrijk aan alle opleidingen communicatie, marketing, NIMA en reclame is dat je commercieel en creatief bezig bent. Past dit bij jou? Een opleiding in de Marketing geeft je veel carrièrekansen. Er is altijd vraag naar mensen met kennis van marketing. Investeren in een marketing opleiding of cursus is daarom investeren in je eigen toekomst. Marketing heeft veel te maken met creatief ondernemen. Je leert tijdens de opleiding om commercieel te denken en een product of dienst in de markt te zetten.

Studiekeuze
Weet je nog helemaal niet zeker of een cursus marketing communicatie of reclame-opleiding, studie of workshop in communicatie wel bij je past? Met onze gratis studiekeuzetest krijg je snel inzicht in je persoonlijke interesses en kwaliteiten. Wij adviseren je daarom om eerst onze studiekeuzetest of beroepskeuzetest te doorlopen.


Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest