123studie
Tip een vriend | Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 22 januari 2008 - 15:54   

Gratis iq test

Gratis iq-test, beroepskeuzetest en studiekeuzetest

Bezoekers kunnen gratis een iq-test, beroepskeuzetest en studiekeuzetest op onze site doen. Hiermee ontdek je welke beroep of studie bij je past. Door de iq-test ontdek je gratis hoe intelligent je bent.

De gratis iq-test: goed voorbereid naar een assessment
Wil je weten hoe intelligent je bent, bijvoorbeeld voor een assessment, met de gratis iq-test kom je het direct te weten. De iq-test, of intelligentietest gaat uit van een standaardscore van 100 punten. Dit betekend dat de gemiddelde Nederlander 100 punten zal scoren, met een afwijking van 15%. Wanneer je 130 punten voor de iq-test scoort dan is je intelligentie erg hoog, je bent dan hoogbegaafd. Het intelligentiequotiënt of IQ is één van de meest gangbare maten voor de intelligentie. Bij een assessment krijg je waarschijnlijk ook een iq-test. Een iq-test kun je het beste twee keer doorlopen. De gemiddelde score van de iq-test kun je dan als ware uitslag nemen. Het is goed om de iq-test van twee verschillende sites te doen. Dit maakt de uitslag van een gratis iq-test het meest betrouwbaar.

De uitslag van de iq-test
Wat leert de uitslag van een iq-test je, hoe moet je dit interpreteren. Je ziet het hieronder:
Uitslag iq-test: >130 Hoogbegaafd
Uitslag iq-test: 116-130 Begaafd
Uitslag iq-test: 101-115 Boven gemiddeld
Uitslag iq-test: 100 Gemiddeld
Uitslag iq-test: 85-99 Beneden gemiddeld
Uitslag iq-test: 70-84 Moeilijk lerend
Uitslag iq-test: 55-69 Lichte verstandelijke beperking
Uitslag iq-test: 40-54 Matige verstandelijke beperking
Uitslag iq-test: 25-39 Ernstige verstandelijke beperking
Uitslag iq-test: < 25 Diepe verstandelijke beperking

De gratis beroepskeuzetest
Met de gratis beroepskeuzetest krijg je inzicht in je interesses voor uiteenlopende beroepen. Er zijn duizenden beroepen denkbaar. Je staat daar wellicht niet bij stil, of misschien juist wel en kun je daardoor geen beroepskeuze maken. Na het doorlopen van de gratis beroepskeuzetest krijg je direct een aantal beroepen welke voor jou geschikt lijken te zijn. De gratis beroepskeuzetest is een serieuze stap richting de uiteindelijke beroepskeuze die je maakt.

De gratis studiekeuzetest
Onze gratis studiekeuzetest geeft duidelijkheid over je karakter. Ben je ondernemend, conventioneel, creatief of technisch aangelegd? De gratis studiekeuzetest laat je zien op welke niveaus je hoog scoort en geeft direct een aantal opleidingen weer, welke je kunt volgen. Hiermee is de studietest zeer helder en overzichtelijk in gebruik. Veel studenten hebben de gratis studiekeuzetest daarom al eens doorlopen.


Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest