123studie
Tip een vriend | Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 22 januari 2008 - 15:54   

Hbo studies

Alles over hbo-studies, het mbo en universitaire opleidingen

Hier vind je alles over mbo-studies, hbo-studies en opleidingen aan de universiteit. Op deze site hebben we een compleet overzicht gemaakt van alle cursussen, studies en opleidingen aan het mbo, hbo en universiteit.

De juiste hbo-studies selecteren
Een hbo opleiding of studie duurt bijna altijd 4 jaar. Afhankelijk van de HBO-studie Rechten: Wat voor soort baan je ook kiest, als juridische geschoolde HBO'er stroom je direct door naar beleidsfuncties, staffuncties of adviesfuncties. Je zorgt voor het bewaken van juridische procedures, het voorbereiden van dossiers en stuurt juridische projecten aan.
HBO-studie Psychologie: Gedurende deze opleiding leert u alles over de ziel en beweegredenen van de mens. Als HBO-Psycholoog kunt u onder meer terecht in het bedrijfsleven, onderwijs, gezinshulp, justitie, gezondheidszorg, overheid en marketing.
HBO-opleiding Bedrijfskunde: Bedrijfskundigen op HBO-niveau zijn zeer populair op de arbeidsmarkt. Na afloop van de HBO-opleiding Bedrijfskunde kun je in de meest uiteenlopende organisaties en branches als manager van bedrijfs- of werkprocessen werken.
HBO-studie Informatica: Als software engineer werk je in teams aan projecten. Dat kunnen, als je gedetacheerd wordt, projecten zijn bij verschillende bedrijven. Maar je kunt ook als zelfstandig deskundige aan de slag.
HBO-opleiding Gezondheidszorg: Als HBO-Ver ben je niet alleen zorgverlener, maar ook regisseur, coach, ontwerper en beroepsbeoefenaar. Om alle beroepsrollen perfect op HBO-niveau te kunnen vervullen, ontwikkel je tijdens de opleiding competenties die aansluiten bij de eisen van de praktijk.
HBO-studie Communicatie: Met je diploma HBO Communicatie op zak, kun jij de wereld betreden! De opleiding leidt je op voor management-, staf- en adviesfuncties in de communicatie met de keuze uit oneindig veel beroepen.
HBO-studie Bouwkunde: Na het afronden van deze opleiding heb je een beter beeld van het bouwproces en kun je (nog) beter communiceren met bouwkundigen.
HBO-opleiding Accountancy: De HBO-opleiding Accountancy bereid je voor op een uitdagende en verantwoordelijke baan als (assistent-)accountant. Je weet alles over de (complexe) geldstromen in en rond een bedrijf.
HBO-opleiding Accountmanagement: De HBO-opleiding Sales / Accountmanagement bestaat uit zowel praktijk- als doelgerichte modules. Je leert gedurende de opleiding alles wat je moet weten over marketing, sales, communicatie, organisatie en management.

Ongeveer 10% van de studenten die uitstromen uit het hbo gaat direct verder met een opleiding in het wetenschappelijk onderwijs (wo).
De juiste hbo-studies selecteren is eenvoudig via onze gratis studiekeuzetest.

Klaar voor een universitaire studie
Het Nederlandse hoger onderwijs bestaat uit hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo). Na het hbo of vwo kun je een opleiding aan de universiteit volgen. Je begint op bachelor niveau en kunt doorstromen naar het master niveau. Een universitaire studie is niet voor iedereen weggelegd. Een studie aan de universiteit is het hoogste studieniveau. Veel studenten ronden de universiteit niet af.
De bachelorfase is een afgeronde opleiding van drie jaar; je ontvangt een bachelordiploma en krijgt de titel Bachelor of Arts (BA) of Bachelor of Science (BSc). Als bachelor kun je direct verder studeren aan tenminste één masteropleiding. Maar als student kun je na je bachelor ook enkele jaren gaan werken en later terugkeren naar de universiteit om verder te (gaan) studeren.

Welke studies zijn er op de universiteit
Je kunt veel verschillende studierichtingen aan de universiteit kiezen. Enkele bekende studierichtingen zijn: Bestuurskunde, Bedrijfskunde, Economie & Bedrijfseconomie, Geneeskunde, Geschiedenis, Gezondheidswetenschappen, Nederlands recht, Psychologie en Sociologie.

Welke studierichting past bij jou, ontdek het met onze gratis studiekeuzetest. Je leert je eigen interesses hiermee bij de juiste studie te plaatsen.


Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest