123studie
Tip een vriend | Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 22 januari 2008 - 15:54   

Ict opleiding

Een ict-opleiding of cursus informatica
Een ict-opleiding biedt veel carrièrekansen. De vraag naar professionals in informatica, ict en verstand van computers is erg groot. Er is meer vraag dan aanbod. Dit maakt je carrièrekansen op met een ict-opleiding, informatica-opleiding of computerachtergrond zeer goed.

Starten met een ict-opleiding
Iedereen werkt tegenwoordig met computers. Een computercursus of ict-opleiding is daarom zeer waardevol, want werkgevers kunnen moeilijk goede werknemers vinden met de juiste kennis. Een ict-opleiding, of informatica-studie gaat veel verder dan een computercursus. In het overzicht met alle opleidingen op deze site zie je precies welke ict-opleidingen er allemaal zijn. Ook alle computercursussen worden getoond. De meeste van deze studies worden ook als thuisstudie of zelfstudie aangeboden.

Informatica en ict-opleidingen op 123studie.nl
Via onze site kun je een groot aantal informatica-opleidingen, ict-opleidingen en computercursussen afnemen. Voor het volledige overzicht kijk je op de pagina ‘alle opleidingen’. Een deel van de informaticacursussen betreft:
ICT-opleiding ICT in de logistiek: Tijdens de cursus leer je alles over logistieke informatiesystemen en diensten. Je doet onder meer kennis op van systemen als ERP, Tracking & Tracing, RFID en EDI. Daarnaast leer je de kosten van ICT-projecten te beoordelen en de opbrengsten van ICT-toepassingen in te schatten
HBO-informatica: met deze opleiding word je veelal verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en invoeren van complexe systemen, databases en (web)applicaties. Kortom: een creatieve functie waar je al je kennis in kwijt kunt om de informatiesystemen van de toekomst te bedenken.
ICT-opleiding Bedrijfskundige Informatica: Altijd al geïnteresseerd in de oneindige mogelijkheden van ICT? Na je opleiding HBO Bedrijfskundige Informatica kun je er meteen je werk van maken. En op een behoorlijk niveau. Zo staat je diploma garant voor een baan als adviseur bij IT-trajecten, business analist, informatieanalist, systeemanalist, IT projectmanager of verandermanager.
JAVA programmeren: Java is een van de populairste programmeertalen. Veelgebruikt én veelgevraagd. Je kunt de taal als oplossing voor de meest veeleisende (bedrijfs)toepassingen inzetten.
Cursus I-Track Start Track: De opleiding bestaat uit 4 aparte modulen die ook los te volgen zijn. Elke module behandelt een specifiek onderdeel en vormt een afgerond geheel. Aan het einde van deze opleiding beheerst u de basiskennis van IT en kunt u het officieel erkende I-Tracks Start Track Certificate van EXIN ontvangen.
Cursus Academy Track Foundation: De Academy Track Foundation is geschikt voor IT’ers die hun kennis en vaardigheden met certificaten aantoonbaar willen maken. Daarnaast is de cursus bestemd voor starters die de ambitie hebben een professionele IT’er te worden.
Cursus Dreamweaver: Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kun je jezelf een professioneel webdesigner noemen en ontstaan er beroepsmatig veel mogelijkheden. Je kunt je eigen professionele webdesign-bureau beginnen of gaan werken bij een reclame- of designbureau.
Cursus Windows Vista of XP: Deze cursus is echt bedoeld voor iedereen die weinig of geen kennis heeft van de pc. Ideaal als u kennis wilt maken met de mogelijkheden van uw computer in het algemeen en van Windows Vista of XP in het bijzonder.
Veel mensen volgen een training Visual Studio, Technische Informatica, Training ASP, Training MCTS, Trends in ICT, Windows Vista update for XP specialists ofWireless Networking (CWNP). Ook over deze ict-opleidingen vind je uitgebreide informatie op deze sites.

Test welke cursus of opleiding bij je past
Je wilt alles weten over nieuwe technologie en brengt uren door op het internet. Maar je weet niet welk beroep je wilt gaan uitoefenen? Waarom niet van je hobby je beroep maken! Samen met je collega’s werk je als software engineer in teams aan projecten.
Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij een marketing-functie of ict-functie. Wil je weten of deze beroepen bij jou passen, doe dan onze gratis studiekeuzetest. Voor je begint met een cursus marketing, computercursus of ict-opleiding kun je ook onze gratis beroepskeuzetest doen.


Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest