123studie
Tip een vriend | Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 22 januari 2008 - 15:54   

Makelaar opleiding

Een makelaar opleiding starten

Wanneer je een cursus of makelaar opleiding wilt volgen, dan begin je hier. Een cursus makelaar is voor de praktisch ingestelde student. Op deze pagina lees je alles over deze cursus of opleiding.

Wat leer je tijdens een makelaar opleiding
Het kopen en verkopen van onroerend goed is een belangrijk moment voor alle betrokkenen. Tijdens de cursus of opleiding leer je omgaan met de belangen van alle partijen. Als makelaar zit je middenin het 'spel' dat tussen de kopende en verkopende partijen wordt gespeeld. De cursus makelaar geeft je uitgebreide kennis van alle facetten die bij de koop en verkoop van onroerend goed aan de orde komen. De cursus in Makelaardij en Vastgoed zorgt hierbij voor het juiste gereedschap en bereidt studenten voor op de examens SVM NIVO.

De cursus makelaar succesvol afronden
Als je de cursus Makelaardij en Vastgoed hebt afgerond ben je in staat taxaties te verrichten, je begrijpt de juridische aspecten van de onroerend goedbranche en je kunt assurantieadviezen geven. De makelaar-opleiding geeft je voldoende basis om een succesvol makelaar te worden.

HBO-opleiding makelaar
Voor het volgen van deze HBO-opleiding is het nodig dat je over één van de volgende diploma's beschikt: HAVO, VWO, IMV CISE of MBO. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau en sluit aan op de nieuwe examens van SVM NIVO. Het Examen Makelaartaxateur is het landelijke theorie-examen voor de makelaardij in onroerende zaken.

Vervolgopleiding makelaar
Na het het afronden van de opleiding tot makelaar en het behalen van het Examen Makelaar kun je ook nog besluiten om de zogenaamde Praktijktoets nieuwe stijl te gaan afleggen.

Weet je zeker dat je makelaar wilt worden?
Heb je nog twijfel of je de cursus of opleiding tot makelaar wilt volgen? Doe dan eerst onze gratis beroepskeuzetest of gratis studiekeuzetest. Hiermee ontdek je snel of het beroep makelaar echt bij je interesses aansluit.


Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest