123studie
Tip een vriend | Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 22 januari 2008 - 15:54   

Management cursussen

Management cursussen en trainingen

Wij hebben een compleet overzicht van alle managementcursussen. Op deze site zie je direct welke managementcursus aansluit bij je wensen. Je kunt ook kiezen voor een management-studie, een management-training of management-workshop.

Welke managementopleiding kies je?
Weet je nog niet welke management-opleiding bij je past? Doe dan onze gratis studiekeuzetest. Hiermee krijg je snel inzicht in je interesses en kwaliteiten. Er wordt gekeken naar je persoonlijkheid en de branche of functiegebied waarin je het beste werkzaam kunt zijn.

Welke managementcursussen zijn er:
Er zijn legio management-cursussen die je kunt volgen, wij geven hier enkele voorbeelden:
Cursus basiskennis management: Tijdens deze opleiding wordt de echte basis van management behandeld. Deze opleiding is met name geschikt als u voor het eerst gaat leidinggeven aan een (kleine) afdeling, of chef wordt van een bedrijfsonderdeel.
Cursus bekwaam leidinggeven: Na afloop van de cursus Bekwaam leidinggeven ben je perfect voorbereid op alle aspecten die bij een leidinggevende functie van belang zijn.
Cursus middlemanagement: In de cursus Middle management staat het ontwikkelen van een gefundeerde beleidsvisie centraal.
Cursus bedrijfsleider: Een bedrijfsleider draait mee in de leiding van een onderneming. Hij/zij zorgt ervoor dat het ondernemingsplan tot in detail wordt uitgevoerd.
Cursus filiaalmanager: De cursus Filiaalmanager leidt aanstaande filiaalmanagers zo breed mogelijk op, en wordt gezien als één van de beste cursussen van Nederland op zijn gebied.
Cursus facility management: Naast servicegerichte manager ben je bemiddelaar en adviseur. Je taken kunnen liggen op het gebied van logistiek, inrichting en onderhoud van gebouwen, catering of schoonmaakdiensten.
Hbo-opleiding management: management is een unieke combinatie van denk- en mensenwerk. Bovendien ben je als manager vaak een soort ondernemer binnen een bedrijf. Je hebt de totale verantwoordelijkheid voor je eigen afdeling én de bevoegdheid om naar eigen inzicht beslissingen te nemen.
Opleiding hotelmanagement: Deze opleiding is een breed opgezette managementopleiding waarbij u te maken krijgt met alle facetten van de facilitaire dienstverlening en gastvrijheid. Gedurende de opleiding wordt u organisatietechniek bijgebracht, leert u inzicht krijgen in financiën, u leert zelfstandig zaken beoordelen en aan het einde van uw opleiding kunt u ook uitstekend een bedrijfsanalyse maken.
Cursus kwaliteitsmanagement: Deze cursus leidt op voor het officiële NEMAS-diploma Kwaliteitsmanagement. Je behaalt een diploma dat aantoont dat je in staat bent kwaliteitsprogramma's te initiëren, op te zetten, uit te voeren en te toetsen.
Cursus manager in gezondheidszorg: De cursus Management in de gezondheidszorg is bij uitstek geschikt voor beginnend leidinggevenden, medewerkers met coördinerende taken én diegenen die een functie zoeken in de intra-, semi-, trans- of extramurale gezondheidszorg.
Cursus personeelsmanagement: De cursus Personeelsmanagement is bestemd voor iedereen die werkzaam is, of wil zijn, op het gebied van personeelsmanagement. Bijvoorbeeld als HR-manager of HR-adviseur op het gebied van sociaal beleid.
Daarnaast kennen we bijvoorbeeld nog promotion management, retailmanagement, timemanagement voor de aankomend manager, toeristisch management, training time-management en voortgezet management.

Waar vind ik deze managementtrainingen?
Deze managementcursussen, opleidingen, workshops en trainingen staan allemaal op de pagina ‘alle opleidingen’. Veel van deze managementstudies kun je ook als thuisstudie volgen. Opleidingsinstituten welke deze managementtrainingen aanbieden zijn o.a. LOI, NTI, NHA, NCOI en ISBW.

Vooropleiding
Voor het volgen van een managementopleiding is niet altijd een specifieke vooropleiding vereist. Het is wel nodig dat u over een MAVO/VMBO-niveau beschikt. Cursisten met een ander niveau moeten meer tijd aan hun studie besteden. De cursus ‘basiskennis management’ wordt bijvoorbeeld op MBO-niveau gegeven.

Ben jij een echte manager?
Weet je helemaal niet zeker of jij wel een echte manager bent, doe dan onze gratis beroepskeuzetest. Hiermee ontdek je snel welke beroepen bij jou passen.
Succes met het kiezen uit alle management-cursussen.


Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest