123studie
Tip een vriend | Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 22 januari 2008 - 15:54   

Studies

Alles studies op mbo en hbo-niveau
Een studie kies je snel via 123studie.nl. Op deze site vind je alle informatie over studies, vervolgopleidingen, stages, cursussen, thuisstudies op mbo en hbo-niveau.

Gratis studiekeuzetest
Dankzij onze gratis studietest ontdek je in een paar minuten welke studies er aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. Het is vaak moeilijk om zelf na te gaan welke studies er allemaal zijn. Door onze test wordt het maken van de juiste studiekeuze veel makkelijker.

Een opleiding, studie of cursus selecteren
Het is vrij gemakkelijk om jezelf te verdiepen in een nieuwe cursus of opleiding. Wanneer je kijkt bij Ďalle opleidingení zie je alle opleidingen, studies en cursussen die je in Nederland kunt volgen. Voor je begint met studeren adviseren wij je om je te verdiepen in het uitgebreide aanbod aan studies.

Welke mbo- en hbo-studies zijn er?
Er zijn enorm veel studies welke je aan het mbo en hbo kunt volgen. Eigenlijk zijn het er teveel om ze allemaal op te noemen.
Een kort opsomming van de mbo-studies zie je hier:
MBO-studie Bedrijfsadministratie: Je bent bezig met het verzamelen, ordenen, registreren, invoeren en archiveren van cijfers en financiële gegevens. Hierdoor ontstaat inzicht in de financiële positie van de organisatie.
MBO-opleiding Beveiliger: Een goed opgeleide beveiligingsmedewerker heeft een boeiende, afwisselende baan en is breed inzetbaar: controles op luchthavens, het bewaken van belangrijke gebouwen en installaties, het begeleiden van geldtransporten en het zorgen voor orde en netheid bij grote evenementen als concerten en voetbalwedstrijden.
MBO-opleiding Commercieel medewerker: Een Commercieel Medewerk(st)er Binnendienst heeft een boeiende, afwisselende functie. Hij brengt de markt in kaart en gaat gericht op zoek naar nieuwe klanten.
MBO-studie Dokters-assistent: Het assisteren van de arts/specialist is een belangrijk onderdeel van het totale functioneren. Hierbij valt te denken aan het assisteren bij medisch-technische handelingen of het ondersteunen van de praktijkorganisatie.
MBO-opleiding Gehandicaptenzorg: Je werkt met mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap en je dient dus sterk in je schoenen te staan. Je begrijpt hoe deze mensen denken en je weet hoe je iemand hierbij kunt begeleiden en verzorgen.
MBO-studie Kinderopvang: Jouw inzet en enthousiasme als leidster wordt gewaardeerd door de ouders én door de kinderen. Leidster van een kinderopvang is een dankbaar en leuk beroep.
MBO-opleiding Onderwijsassistent: Je ondersteunt kinderen met spelen en leren op de basisschool of in het voortgezet onderwijs. Daarnaast besteed je aandacht (sociaal pedagogische zorg) aan kinderen met sociale moeilijkheden en draagt zorg voor veiligheid en hygiëne.
MBO-opleiding Schoonheidsspecialist: Mannen en vrouwen maar ook zieken, gehandicapten en revaliderenden: alle mensen fleuren op dankzij een schoonheidsbehandeling. Dat maakt het beroep zeker zo aantrekkelijk.

Na het volgen van deze mbo-studies kun je eventueel nog doorstuderen aan een vervolgopleiding aan het hbo.

Tip: Wil je weten of een mbo-studie bij je past, doe dan de gratis studiekeuzetest.

De juiste hbo-studies selecteren
Zoals je kunt lezen heb je de juiste opleiding nodig om aan het hbo een studie te kunnen volgen. Je hebt hiervoor minimaal een mbo-diploma of havo-diploma nodig. Een kleine opsomming van alle hbo-studies welke je kunt volgen zie je hier:
HBO-studie Bedrijfsadministratie: Als HBO-afgestudeerde SPD Bedrijfsadministratie ben je de financieel expert van de organisatie waar je werkt. Een beroep dus dat een enorme voldoening geeft, en tegelijkertijd meer dan genoeg doorgroeimogelijkheden biedt.
HBO-opleiding Bedrijfseconomie: Als bedrijfseconoom ben je het financiële brein van een organisatie. Je maakt deel uit van het management of je werkt er direct ondersteunend voor. Je bent er verantwoordelijk voor dat het financiële plaatje van het bedrijf helder blijft.
HBO-opleiding Hotelmanagement: Wil je werken bij hotels, in de facilitaire dienstverlening, bij catering-, congres- en beursorganisaties of bij cruisemaatschappijen? Deze opleiding is een breed opgezette managementopleiding waarbij je te maken krijgt met alle facetten van de facilitaire dienstverlening en gastvrijheid.
HBO-studie Laborant: Als laborant klinische neurofysiologie (laborant KNF) werk je veelal zelfstandig en met behulp van geavanceerde elektronische apparatuur. Denk aan de elektro-encefalograaf, waarmee grafieken van de hersenactiviteit, zogeheten EEG's, worden gemaakt.
HBO-opleiding Makelaardij: Als makelaar doe je veel meer dan aankopen, verkopen en taxeren. Het beheer van onroerendgoedprojecten door projectontwikkelaars wordt ook vaak toevertrouwd aan een makelaarskantoor.
HBO-opleiding Management: Tijdens deze brede en praktijkgerichte opleiding leer je organisatievraagstukken vanuit verschillende managementinvalshoeken bekijken. Zo kun je je onderscheiden van andere HBO-afgestudeerden!
HBO-studie Marketing: Stel, het bedrijf waar je werkt wil een nieuw product in de markt zetten. Spannend! Vooral voor jou als marketeer, want jij zult de eerste stappen zetten om het tot een succes te maken.
HBO-opleiding Marketing en Communicatie: Als communicatiemedewerker kun je vrijwel overal terecht. In de snelle wereld van reclame en communicatie, of commerciële bedrijven. Maar net zo goed bij de overheid en non-profitinstellingen, als jij je daar meer in thuis voelt.
HBO-opleiding Multimediadesign: De nieuwe opleiding HBO Communicatie en Multimediadesign leidt je op tot een professional die multimedia bedenkt en op de juiste manier weet in te zetten. In je toekomstige baan ben jij degene die complexe communicatievraagstukken van bedrijven oplost.
HBO-studie Personeel en Arbeid: Vind je het leuk om met verschillende mensen om te gaan? En kun je goed met mensen praten en minstens net zo goed naar ze luisteren? Dan is de interessante HBO-opleiding Personeel en Arbeid ofwel Personeelsmanagement echt iets voor jou!
HBO-opleiding Retailmanagement: Een eigen bedrijf is niet de enige mogelijkheid na het afronden van deze opleiding. Je kunt ook gaan werken in een functie waarin je leidinggeeft aan een onderdeel van een onderneming.

Ongeveer 10% van de studenten die uitstromen uit het hbo gaat direct verder met een opleiding in het wetenschappelijk onderwijs (wo).

Wil je weten of een hbo-studie bij je past, doe dan de gratis studiekeuzetest. Het helpt ook om onze gratis beroepskeuzetest te doen. Hiermee zie je snel welke beroepen aansluiten bij jouw persoonlijke interesses.


Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest