123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 12:08   

De Haagse Hogeschool - Elektrotechniek

Elektrotechniek - voltijd - Rijswijk
Bachelor of Engineering

Ben je geïnteresseerd in alles wat met elektronica te maken heeft? Dan is de opleiding Elektrotechniek aan De Haagse Hogeschool misschien iets voor jou.

Elektrotechnische toepassingen in het dagelijkse leven
Elektrotechniek is een heel breed vakgebied. Ons hele leven wordt zo onderhand namelijk beheerst door elektrotechnische toepassingen. Van huiskamerthermostaat tot hoogspanningsnet. Van mp3-speler tot een levensreddend implantaat, of nog veel geavanceerdere technologie: er is vrijwel geen apparaat waar geen stukje elektronica in verwerkt zit. En of een apparaat nu digitale signalen verwerkt of gewoon elektriciteit, vooraf moet iemand dat stukje elektronica ontwerpen. En dat leer je bij de opleiding Elektrotechniek.

Elektrotechniek: systematisch ontwerpen
De elektrotechnicus ontwerpt stukjes elektronica, en wel heel systematisch. Bij het ontwerp moet exact voorspeld worden hoe het product zich zal gedragen. En daarbij is natuurlijk weinig ruimte voor fouten. Maar of het nou om een elektriciteitsnet gaat waar 380.000 volt op staat, of om een nauwelijks zichtbare microchip, de basisprincipes, de theorieën en de problemen zijn vrijwel gelijk. Zin om je hierin te verdiepen? Lees dan verder op deze site.

Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest