123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 26 januari 2021 - 16:02   

De Haagse Hogeschool - Human Technology

Human Technology - voltijd
Bachelor of Engineering


Human Technology is een opleiding waarbij je verschillende HT rollen leert en je je in één daarvan kunt specialiseren. Maar wat doet de HT ingenieur eigenlijk in die rollen?

Techniek als basis van Human Technology
Techniek, als basis van Human Technology, helpt de mens. Tenminste, dat zou zo moeten zijn. Toch wordt techniek vaak ervaren als onnodig ingewikkeld en frustrerend. Zo zijn ziekenhuisomgevingen vaak niet ingesteld op kinderen, is bewegwijzering nog maar al te vaak onduidelijk, en zijn vele computerprogramma's ronduit irritant. Er zijn nog talloze voorbeelden te noemen waarbij de techniek in de publieke sector voor verbetering vatbaar is.

De rollen van een Human Technology ingenieur
Een Human Technology ingenieur werkt mee om de technologie in onze maatschappij mensvriendelijker te maken. Hij of zij bevindt zich op het snijvlak van mens, maatschappij en techniek. Een HT-ingenieur is een vertaler. Hij of zij spreekt de taal van de techniek én van de gebruiker. Bovendien is een Human Technology ingenieur een goede onderzoeker: hij of zij kijkt kritisch naar de wisselwerkingen tussen technische toepassingen en hun omgeving. Human Technology is bovendien een gloednieuw vakgebied.


Heb je zin om op ontdekkingsreis te gaan? Dan is de opleiding Human Technology (HT) van De Haagse Hogeschool vast iets voor jou! Kennis maken met Human Technology?
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest