123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 26 januari 2021 - 16:43   

De Haagse Hogeschool - Informatiedienstverlening en -management

Informatiedienstverlening en -management (IDM) - voltijd en duaal
Bachelor of Information and Communication Technology

Ken je dat probleem? Je hebt de foto's en de video's van je strandfeest online gezet via Flickr en YouTube, maar hoe zorg je nu dat andere mensen op internet ze vinden tussen alle weblogs en andere documenten? Welke tags (trefwoorden) geef je aan je foto's en video's mee?


Informatie inventariseren en toegankelijk maken
Ook bedrijven en organisaties zoeken naar manieren om informatie te inventariseren en toegankelijk te maken. De opkomst van nieuwe media en televisie versterkt dat. De wereld staat bol van de kennis en informatie. Maar het is een chaos. Kennis zit in hoofden van collega's, bewoners van een stadswijk of wetenschappers, informatie is opgeslagen in historische bestanden en archieven, in dossiermappen, in beeld- en geluidbanken of staat op boekenplanken.

Zie in die massa maar eens precies de juiste informatie te vinden. Een citaat, onderzoeksresultaten van eerdere proeven, een filmfragment. Ongestructureerde informatie en kennis zoeken en vindbaar maken is een vak. IDM, de opleiding voor media- en informatiemanagement, leidt je hiervoor op.

Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest