123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 12:11   

De Haagse Hogeschool - Information Security Management

Information Security Management - voltijd - Zoetermeer (start sept. 2008)
Bachelor of Information and Communication Technology

We zijn inmiddels allemaal bekend met de kracht van digitale informatie. Als je computer het even niet doet, voel je je vaak al reddeloos verloren. Hoe moet je nu uitzoeken met welke trein je moet? En je huiswerk maken?

Een organisatie is nog veel gevoeliger voor inbreuk op het digitale systeem. Als daar iets niet goed werkt, kan het banksaldo wel eens flink tegenvallen of kan de chirurg de verkeerde operatie uitvoeren. Dat is niet alleen vervelend of pijnlijk maar ook erg kostbaar.

Beveiligen van bedrijfsinformatie
Toch gaat het niet altijd alleen om de techniek. Het zijn vaak menselijke fouten die er voor zorgen dat gevoelige informatie letterlijk en figuurlijk op straat komt te liggen. Denk maar aan de oude computer bij het grofvuil of de memorystick die per ongeluk achterbleef in de trein. Mensen spelen een cruciale rol bij het beveiligen van bedrijfsinformatie.

Bij ISM leer je wat er technisch, organisatorisch én menselijkerwijs mogelijk is om informatie te beveiligen. De information security manager is een multidisciplinair deskundige die de organisatie kan beschermen tegen hackers en computerstoringen, maar er óók voor kan zorgen dat de medewerkers geen fouten meer kúnnen of zullen maken.Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest