123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 26 januari 2021 - 15:29   

De Haagse Hogeschool - Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) - voltijd
Bachelor of Social Work

De Haagse Hogeschool heeft een opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Sommige mensen kampen met beperkingen: lichamelijk of verstandelijk. Anderen met psychische problemen. Dan kunnen de normaalste dingen opeens heel moeilijk worden. Lang niet iedereen komt er zelf uit. Hulp is dan geboden. Trek jij je andermans sores aan? Beschik je over inzet, teamgeest en doorzettingsvermogen? Dan ben je waarschijnlijk uit het juiste hout gesneden om als sociaal pedagogisch hulpverlener aan de slag te gaan.

Voorbereiden op uiteenlopende situaties
Tijdens de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) verwerf je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om iemand op een verantwoorde manier te kunnen ondersteunen en begeleiden. Je leert hoe je iemand helpt (weer) zelfstandig te functioneren. Hulp wordt overal verleend: in een gezin of zorginstelling, een wijk of buurt, op school en op de werkvloer. Als sociaal pedagogisch hulpverlener kom je dan ook in uiteenlopende situaties terecht. Daar moet je op zijn voorbereid.

SPH: een breed studieprogramma
De Haagse Hogeschool biedt voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening een breed studieprogramma aan waarin je veel praktijkervaring opdoet. Door stages te lopen, maar ook door samen projecten tot stand te brengen. Uiteraard krijg je de nodige lesstof te verteren en brengen we je cruciale vaardigheden bij. Als hulpverlener moet je je vak verstaan, anders gebeuren er ongelukken.

Lijkt de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening je wel wat? Meld je dan nu aan!


Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest