123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 11:07   

Maritiem Instituut Willem Barentsz - Hydrografie

Al meer dan 130 jaar
Sinds 1875 wordt maritiem onderwijs verzorgd op Terschelling. In de loop der jaren is het instituut uitgegroeid tot één van de best uitgeruste nautische en technische instituten in Nederland.

Onderwijs en kennisdiensten
Het instituut verzorgt HBO-opleidingen voor Maritiem Officier en Hydrografie. Daarnaast biedt het MIWB diverse kennisdiensten aan: het Maritiem Simulator Training Centrum (MSTC), een veelheid aan cursussen op maritiem gebied en participatie in een aantal onderzoekprojecten.

Studentenvoorzieningen
Het MIWB beschikt over een eigen campus voor huisvesting van de studenten. Deze campus ligt op 500 meter van de school op een prachtige locatie: direct aan de enige natuurlijke baai van Terschelling. De 2 gebouwen bieden ruimte aan ca. 200 studenten.

Nautisch kwartier
Op het terrein van het MIWB, is het restaurant ondergebracht. De interne studenten, maar ook de externe studenten, bezoekers en regelmatig ook personeelsleden gebruiken hier hun maaltijden.

Opleidingsvaartuig
Sinds 2003 beschikt het MIWB over het eigen opleidingsvaartuig de "ms Octans". Dit voormalig inspectievaartuig van Rijkswaterstaat verving daarmee de veel grotere Prinses Margriet: 30 jaar lang het opleidingschip van de zeevaartscholen.
De Octans is veel handzamer en daardoor eenvoudiger te bemannen en te hanteren. Wekelijks worden dan ook oefentochten gemaakt, zowel t.b.v. de opleiding Marof als Hydrografie.

Open dag, 29 maart 2008
Neem om je aan te melden voor de open dag even contact op met onze administratie (tel. 0562-446600).
Je krijgt dan:
- twee gratis retourreizen naar Terschelling
- twee consumptievouchers van Rederij Doeksen, te besteden aan boord van de veerboot Friesland gedurende de reis naar het eiland
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest