123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Dinsdag 26 januari 2021 - 16:12   

NHTV internationaal hoger onderwijs Breda - Ruimtelijke ordening en planologie

Ruimtelijke ordening en planologie

Onder de naam Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit bundelt NHTV vier opleidingen. De opleiding Ruimtelijke ordening en planologie (met variant Urban Design) is er daar één van, samen met de opleidingen Logistiek en economie, Logistiek en technische vervoerskunde en Verkeerskunde (ook Urban Management).

Ruimtelijke ordening en planologie
Je hebt belangstelling voor het vormgeven van de ruimte. Je gaat graag met mensen om en je bent geïnteresseerd in de dynamiek van de maatschappij. Bij de opleiding Ruimtelijke ordening en planologie word je opgeleid tot stedenbouwkundige, projectmanager of ruimtelijk planner. Tijdens deze studie leer je de ruimte in te richten. Je maakt plannen voor bijvoorbeeld een nieuwe woonwijk of een recreatieterrein. Hoe moet een gebied eruitzien? Wat voor mensen gaan er wonen? Is er veel woon-werkverkeer? Dit zijn vragen die je jezelf stelt als planoloog. Vervolgens leer je voorstellen en ontwerpen maken die je in een plan omschrijft. Bij deze studie ben je dus bezig met mensen en de ruimte om je heen.

Urban Design

Ben je creatief en heb je belangstelling voor ontwerpen? Kies dan vanaf het eerste jaar voor de opleiding tot stedenbouwkundig ontwerper: Urban Design. Wil je meer informatie, mail ons op urbandesign@nhtv.nl of bezoek een open dag of een open avond.
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest