123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 10:41   

NHTV internationaal hoger onderwijs Breda - Verkeerskunde

Verkeerskunde

Onder de naam Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit bundelt NHTV vier opleidingen. De opleiding Verkeerskunde (met variant Urban Management) is er daar één van, samen met de opleidingen Logistiek en economie, Logistiek en technische vervoerskunde en Ruimtelijke ordening en planologie (ook Urban Design).

Verkeerskunde
'Bob jij of Bob ik?'- spotjes, 30-km zones, rotondes, drempels, verkeerssignalering boven de weg: het zijn allemaal zaken waar verkeerskundigen onderzoek naar hebben gedaan of advies over hebben uitgebracht. De opleiding Verkeerskunde is gericht op veel verschillende gebieden van het vak. Tijdens de opleiding leer je onderzoeken, plannen en ontwerpen. Het gaat er om dat je in staat bent om alle soorten verkeer in goede banen te leiden. Je leert bijvoorbeeld wat voor invloed bepaalde beslissingen hebben op het gedrag van mensen in het verkeer. Als ergens het fietsverkeer moet worden gestimuleerd, leer je wat voor gevolgen dat heeft voor andere weggebruikers en voor bijvoorbeeld de inrichting van de stad. Het leuke van Verkeerskunde is dat een oplossing voor een bepaald probleem niet altijd op te zoeken is in een boekje. Creativiteit bij het bedenken van oplossingen is erg belangrijk en natuurlijk heel erg leuk. De vraag vanuit het bedrijfsleven naar verkeerskundigen is bovendien erg groot.

De opleiding Verkeerskunde wordt ook als Engelstalige opleiding aangeboden onder de naam International Traffic Management.

Urban Management

Wil je je bezighouden met een combinatie van mobiliteit (hoe leid je verkeer in goede banen) en planologie (hoe richt je een gebied in); dan kun je vanaf het eerste jaar kiezen voor Urban Management. Wil je meer informatie, mail ons op academieslm@nhtv.nl of bezoek een open dag of een open avond.

Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest