123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Zondag 7 maart 2021 - 15:34   

NHTV internationaal hoger onderwijs Breda - International Media and Entertainment Management

International Media and Entertainment management

Je bent creatief en ondernemend, hebt commercieel inzicht en interesse in media techniek. Ben je daarnaast nieuwsgierig en inventief? Dan bezit je de juiste eigenschappen om mediamanager te worden! De Engelstalige oplei-ding International Media and Entertainment Management leidt je op om media- en entertainment producten te ontwikkelen en op de markt te bren-gen voor zowel de nationale als internationale markt. Afhankelijk van je interesses kun je jezelf ontwikkelen tot marketeer of producer.

Media and Entertainment Marketing
De marketeer bedenkt een plan voor de promotie en communicatie van een product of merk. Je weet wat de concurrenten doen en bepaalt de strategie van de marketing. Wie is de doelgroep? Wat is de boodschap? Welke mid-delen zetten we in? Je maakt hierbij onder andere gebruik van interactieve marketing en databasemarketing. Je stuurt de mensen aan die betrokken zijn bij dit proces. Je bent commercieel ingesteld en voelt trends in de markt haarfijn aan.

Production and Imagineering
De producer geeft vorm en inhoud aan de gekozen media- en entertain-mentproducten ter promotie van een merk. Denk aan cd-roms, musicals,
tv-programma’s en websites. Je coördineert het redactie- en productieproces en bent dus goed in plannen en organiseren. Je bent kostenbewust, houdt van samenwerken en van taal en techniek.

Imagineering is een belangrijk aandachtspunt in beide specialisaties. De imagineer is de creatieve ‘spin in het web’. Hij vertaalt de boodschap van een merk in een creatief concept dat aansluit bij de doelgroep. Hij denkt verder dan traditionele media en weet als geen ander hoe een positieve beleving rondom een product of merk wordt gecreëerd.

Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest