123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 october 2021 - 21:52   

IMKO College - Deeltijdopleiding Schoonheidsspecialist

Schoonheidsverzorging - voor uiterlijke en innerlijke schoonheid!

We spreken natuurlijk niet alleen over uiterlijke schoonheid, want ware schoonheid komt immers van binnen uit. Juist als schoonheidsspecialist kunt u een klant helpen om ook die schoonheid beter tot z'n recht te laten komen. En dat geldt voor iedereen, omdat u als schoonheidsspecialist werkt met verschillende mensen. 'Gezonde' mannen en vrouwen maar ook zieken, gehandicapten en revaliderenden: alle mensen fleuren op dankzij een schoonheidsbehandeling. Dat maakt het beroep zeker zo aantrekkelijk! Juist door de aard van het werk heeft u bovendien een zeer persoonlijk en direct contact met uw klanten. U adviseert, verzorgt en levert zo een belangrijke bijdrage aan het zelfvertrouwen van de klant. Een schoonheidsbehandeling is feitelijk een ware oppepper voor uw klant. U geeft uw klanten het gevoel dat zij voor de dag mogen komen.

Beroepsmogelijkheden
Het werkterrein van de schoonheidsspecialist is breed en biedt alle mogelijkheden voor een persoonlijke keus, zoals bijvoorbeeld:

* een eigen onderneming beginnen
* de verzorgende richting: salon of beautyfarm
* de meer adviserende mogelijkheden: in parfumerie of warenhuis
* vertegenwoordiger of trainer van een cosmeticamerk
* werk in maatschappelijke dienstverlening: in de medische of sociale sector

De tijd die u wilt besteden in uw eigen praktijk kan in omvang variëren van enkele dagdelen tot een volledige dagtaak. Het is een van de beroepen die gemakkelijk te combineren is met andere werkzaamheden.

Opleidingsduur
De Opleiding Schoonheidsspecialist duurt 2 jaar (1 dag of 2 avonden per week). Het aantal lesuren bedraagt 6 uur per week.
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest