123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 10:38   

Hogeschool Utrecht - Journalistiek

Steeds krijg je te horen dat je zo nieuwsgierig bent. Nooit eens neem je gewoon aan dat waar is wat je leest, ziet en hoort. Je droomt ervan jouw artikelen in de krant te zien staan, je hebt originele ideeën voor een televisiedocumentaire of weblog of je wilt als radioverslaggever het laatste nieuws doorgeven.

Waarschijnlijk schuilt er een journalist in je. En dan zit je goed bij de School voor Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Tenminste, als je de behoefte hebt jezelf op zoveel mogelijk fronten te ontwikkelen, geïnteresseerd bent in actualiteiten, initiatief durft te nemen en graag met taal bezig bent. Hier doe je alle basisvaardigheden op die je nodig hebt om bij een medium te werken: schrijven, fotograferen, interviewen, nieuws verslaan en van commentaar voorzien, radio en televisie maken. Wie hier studeert, legt de grondslag voor een levenslange loopbaan. Verslaafd raken aan het vak, dat is de bedoeling.

De School voor Journalistiek is de oudste hogere beroepsopleiding voor journalisten in Europa. Sinds 1966 levert de school allroundjournalisten af aan dagbladen, tijdschriften, televisie- en radio-omroepen en het laatste decennium ook aan digitale media. Op welke redactie je ook komt, overal zul je oud-studenten tegen het lijf lopen.
Deze opleiding heeft een nauwe band met het beroepenveld. Sportweek, Nova, Twee Vandaag, Zembla, Nieuwe Revu, de Volkskrant, NRC, Elle, het Oog op morgen: vele programma's en media weten de school te vinden als ze een stagiair nodig hebben of een project uit handen willen geven. Daar pluk jij als student de vruchten van.

Omdat het beroepenveld de opleiding voedt, kun jij de professional worden waar de journalistiek echt iets aan heeft. Niet alleen in theorie, maar vooral in je doen en laten. Direct vanaf het eerste jaar breng je alles wat je leert op school in de praktijk: van interview tot televisiereportage, van research tot groot verhaal, van idee tot radiomontage.

De opleiding Journalistiek is er in voltijd.
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest