123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 12:07   

Hogeschool Van Hall Larenstein - Kust- en zeemanagement

Veel mensen maken aanspraak op nationale en internationale kust- en zeegebieden. Denk maar aan natuurbeschermers, vissers, oliemaatschappijen en recreanten.

De ontwikkelingen in de kustgebieden worden dan ook steeds com plexer. Wel of geen tweede Schiphol in zee? Hoe schadelijk zijn gasboringen in de Waddenzee nu eigenlijk? En waar ligt de grens voor het aanleggen van grote windmolenparken langs de kust? Allemaal kwesties die in goede banen moeten worden geleid.

Als kust- en zeemanager moet je dus sterk in je schoenen staan, want de belangen zijn vaak groot. Je krijgt diverse vakken van ecologie en (zee) recht tot communicatie en onderzoeksmethodes. Maar ook de praktijk speelt een grote rol. Je doet veel veldwerk en loopt twee keer vijf maanden stage.

Je hebt dus genoeg tijd om erachter te komen in welk werkveld jij het beste past. Dus ben jij een echte doener? Dan is Kust- en zeemanagement echt iets voor jou!

De major Kust- en zeemanagement is onderdeel van de opleiding Kust- en zee management. Deze major is engelstalig en is te volgen bij Hogeschool Van Hall Larenstein, locatie Leeuwarden.
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest