123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 11:58   

Hogeschool Van Hall Larenstein - Biotechnology

De naam van deze major klinkt technischer dan hij in de praktijk is, want je bent mét mensen bezig om vóór mensen onderzoek te doen. Je werkt in laboratoria in groepsverband aan onderzoeken waar de mens - letterlijk en figuurlijk - beter van wordt. 

Zo ontwikkel je nieuwe medicijnen of zoek je naar oorzaken van ziekten of vaccins tegen malaria. Maar je ontwikkelt ook processen om bijvoorbeeld groei- en smaakstoffen grootschalig te produceren of een vaccin te zuiveren van verontreinigingen. 

En er is meer! Plantenbiotechnologie bijvoorbeeld, richt zich op snellere groei of het resistent maken tegen ziekten en plagen. Of ontdek de geheimen van de bio-informatica.
Nu o.a. het menselijk DNA in kaart is gebracht, zijn er specialisten nodig om uit die gegevens informatie te halen. Bijvoorbeeld om via snelle detectie de oorzaak van ziekten te achterhalen of te werken aan slimme(re) geneesmiddelen. Ontdek Biotechnologie!

Biotechnologie is een samenwerking tussen Hogeschool Van Hall Larenstein en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Kijk voor meer informatie over deze studie op www.jedenktlifesciences.nl.
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest