123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 11:10   

Hogeschool Van Hall Larenstein - Diergezondheidszorg

Gezondheid en welzijn van vee (koeien, schapen, varkens, kippen etc.) zijn hot items. Voor veehouders zijn het heel belangrijke punten, want hun inkomen én werkplezier hangen er sterk mee samen. Op het gebied van goede voeding, verzorging en huisvesting valt er voor hen nog veel winst te behalen. Maar ook bij niet-boeren is hiervoor veel belangstelling. Het zijn onderwerpen die sterk in de politieke belangstelling staan en de consument vraagt steeds vaker naar producten als weidemelk, graseieren en diervriendelijk geproduceerd vlees.

Met een diploma Diergezondheidszorg op zak weet je alles over de gezondheid en het welzijn van landbouwhuisdieren. 'Voorkomen is beter dan genezen' staat straks in 'koeienletters' op je visitekaartje. Straks vertel je veehouders hoe een goed management bijdraagt aan gezonde en blije dieren. Of je werkt als bedrijfsvoorlichter bij een veevoerfabrikant, als deskundige bij de GD, als commercieel medewerker bij een stalinrichter of als onderzoeker dierwelzijn. En zo liggen er nog veel meer interessante functies op je te wachten! 

De major Diergezondheidszorg is onderdeel van de opleiding Dier- en veehouderij. Deze major is te volgen bij Hogeschool van Hall Larenstein, locatie Leeuwarden.

Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest