123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 12:06   

Schoevers Opleidingen - Associate degree Officemanagement

Associate degree OfficemanagementWord jij: Directieassistent, Officemanager, Personal Assistant of Senior Executive Assistant?

Hogeschool Schoevers biedt als enige in Nederland de Associate degree Officemanagement. Een tweejarige opleiding Officemanagement op hbo-niveau. Wanneer je deze opleiding volgt kom je in aanmerking voor studiefinanciering en OV-studentenkaart.

De Associate degree
De Associate degree is in maart 2006 als nieuwe hbo-vorm geintroduceerd in Nederland. Deze graad wordt toegekend aan tweejarige hbo-opleidingen die goede aansluiting hebben op de arbeidsmarkt. De opleiding is bestemd voor studenten die geen vier jaar willen studeren, maar wel de ambitie hebben om een hbo-diploma te behalen. Het diploma Associate degree doet bovendien recht aan een arbeidsniveau dat veel gevraagd wordt op de arbeidsmarkt. Schoevers is de enige opleider die de Associate degree mag uitreiken voor de opleiding Officemanagement. Onze opleiding Officemanagement onderscheidt zich dus van andere opledingen door hoge kwaliteit en aansluiting op de arbeidsmarkt. En biedt bovendien recht op studiefinanciering en OV studentenkaart.

Voor wie?
Voor toelating tot de Associate degree opleiding is een havo-diploma of mbo WEB 4-diploma vereist. Voor mbo-ers met een relevante vooropleiding (zoals Directiesecretaresse/Managementassistente) zijn veelal vrijstellingen mogelijk. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met je studiebegeleider.

De opleiding
De Associate degree Officemanagement duurt twee jaar. Tijdens je opleiding leer je hoe je op een efficiënte manier kunt organiseren. Je krijgt les in inrichting en logistiek en leert hoe je budgetten beheert. Je leert een vreemde taal en doet kennis op over het rechtssysteem en organisatiestructuren. Tijdens je stage leer je hoe je klanten te woord staat, je werkt met verschillende programma’s of je helpt mee bij de organisatie van een congres. Als officemanager weet je wat er speelt op verschillende afdelingen en ben je aanspreekpunt voor internationale relaties.

Je toekomstige baan
Met de Associate degree Officemanagement op zak ben je breed inzetbaar. Door jouw f...
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest