123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 10:47   

Stichting Ziekenhuizen 's-Gravenhage en omstreken - Anesthesiemedewerker (Leren Ún Werken)

Wat doet de anesthesiemedewerker?
De operatiekamer is een van de belangrijkste kamers in het ziekenhuis. Soms wordt er uren achtereen geopereerd. Het kan ook erg hectisch zijn en er gebeuren onverwachte dingen. Als anesthesiemedewerker heb je hierin een belangrijke taak. De anesthesioloog bepaalt welke verdoving er wordt gekozen. Jij bewaakt tijdens en na de operatie de vitale functies van de patiënt. Je begeleidt de patiënt wanneer hij onder narcose gaat en controleert de apparatuur. Bij plaatselijke verdoving ben jij er om de patiënt gerust te stellen. 

Werken en leren

Een opleiding is noodzakelijk om dit beroep te kunnen uitoefenen. En waar leer je het vak beter dan in de praktijk? Dat kan in de ziekenhuizen in de regio Haaglanden. Kies je voor werken en leren tegelijk, dan kies je voor een praktijkgerichte beroepsopleiding. Na een korte periode bij een regionaal opleidingscentrum ga je aan de slag als leerling-operatieassistent op een afdeling in het ziekenhuis. Bovendien betaalt het ziekenhuis je opleiding. Kijk op onze website wat je gaat verdienen.

Toelatingsvoorwaarden
Je vooropleiding is HAVO met liefst exacte vakken in je pakket. Of je hebt een MBO diploma op niveau 4. Verpleegkundigen kunnen een verkorte opleiding volgen. Belangrijk is dat je tactvol bent en goed met mensen kunt omgaan.

Ben je overtuigd of wil je nog meer weten?
Kijk dan op onze website: www.volgjehart.nl bij 'Werken en Leren' welke stappen je kunt nemen. Je vindt hier tevens adressen en websites van ziekenhuizen in de Haagse regio. Wil je eerst nog meer informatie, kom dan eens naar een Open dag om een kijkje te nemen op de werkvloer. Data kun je vinden op onze website bij ‘Agenda’. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest