123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 october 2021 - 22:22   

NHA - Sociaal Dienstverlener

Als Sociaal Dienstverlener help je mensen, die vragen of problemen hebben op het gebied van werk of sociale voorzieningen. Denk aan kwesties op het gebied van huisvesting, uitkeringen, discriminatie, problemen in het gezin (zoals mishandeling) of de reclassering (hulp aan mensen die in de gevangenis hebben gezeten). Ook hulp aan ouderen, vluchtelingen en weggelopen jongeren horen bij de taken van een Sociaal Dienstverlener. Indien nodig verwijs je mensen door naar instanties als de GGZ (geestelijke gezondheidszorg), een consultatiebureau voor alcohol en drugs (CAD) of de huisarts. Je informeert, adviseert, ondersteunt, begeleidt en bemiddelt bij het gebruik maken van voorzieningen.

Met de opleiding sociaal dienstverlener kun je aan de slag bij instellingen voor de thuiszorg, ouderenzorg, jongerenadviescentra, dienstencentra of vrijwilligersorganisaties. Je helpt cliënten met vragen of problemen. Ook ondersteun je collega’s in hun werk. Kortom, mensen helpen, daar draait alles om!

Officieel erkend MBO-diploma
Het diploma dat je via de NHA behaalt is landelijk erkend en heeft precies dezelfde waarde als het diploma dat je via dag- of avondonderwijs kunt behalen. De MBO-opleidingen die de NHA verzorgt vallen onder de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) en zijn derhalve erkend door de minister van onderwijs, cultuur en wetenschappen. Je bent hierdoor altijd verzekerd van goede kwaliteit, de nieuwste normen en een optimale begeleiding.

Examens
Deze MBO-opleiding is uit deelkwalificaties opgebouwd. Het is mogelijk om per deelkwalificatie examen te doen, maar meer (maximaal 3) tegelijk mag ook. Het examengeld bedraagt € 32,50 per deelkwalificatie.

Vier keer per jaar bieden wij je de gelegenheid om examen(s) te doen. Deze examens worden op een zaterdag in Utrecht afgenomen door de NHA en zijn door het Kwaliteits Centrum Examinering (KCE) gelegitimeerd. Wanneer je alle deelkwalificaties hebt behaald en de stage succesvol is afgesloten, ontvang je van ons automatisch het waardevolle MBO-diploma. Tijdens de opleiding ontvang je alle informatie over deelname aan examens: hoe je je aanmeldt, de examendata, de ...
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest