123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Zaterdag 1 april 2023 - 16:06   

NHA - MBO Kortdurende Zorg

Er is steeds meer behoefte aan goed opgeleide mensen die willen helpen in de thuiszorg. Deze zogenaamde “kortdurende zorg” is bijvoorbeeld nodig als mensen na een ziekenhuisopname thuis gaan herstellen of thuis stervende zijn. Je bent verantwoordelijk voor de zorg voor leefomgeving en huishouding, de lichamelijke zorg en de begeleiding van zorgvragers en het signaleren van veranderingen in gezondheid en welbevinden. Als verzorgende zul je de zelfredzaamheid handhaven, stimuleren en ondersteunen. Omdat je steeds gedurende een korte periode werkzaam bent in een bepaalde situatie, is een baan als verzorgende kortdurende zorg ontzettend afwisselend en je hebt een heel persoonlijk contact met de zorgvragers. Je komt in contact met diverse gezinssituaties en zorgt voor mensen die allemaal een eigen karakter en achtergrond hebben.

Je zult zien dat je ongelooflijk veel waardering zult krijgen voor je werk. Niet alleen van de zorgvragers zelf maar ook van eventuele familieleden die door jouw hulp ontlast worden. Als een baan als verzorgende kortdurende zorg je iets lijkt, kies dan voor deze perfect opgezette opleiding van de NHA. Je wordt dan op zeer prettige wijze opgeleid zodat je straks helemaal klaar bent voor een afwisselende baan in de thuiszorg. Met de opleiding kortdurende zorg wordt je breed opgeleid zodat je bijvoorbeeld ook in verpleeghuizen of verzorgingshuizen kunt werken.

Officieel erkend MBO-diploma
Het diploma dat je via de NHA behaalt is landelijk erkend en heeft precies dezelfde waarde als het diploma dat je via dag- of avondonderwijs kunt behalen. De MBO-opleidingen die de NHA verzorgt vallen onder de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) en zijn derhalve erkend door de minister van onderwijs, cultuur en wetenschappen. Je bent hierdoor altijd verzekerd van goede kwaliteit, de nieuwste normen en een optimale begeleiding.

Examens
Deze MBO-opleiding is uit deelkwalificaties opgebouwd. Het is mogelijk om per deelkwalificatie examen te doen, maar meer (maximaal 3) tegelijk mag ook. Het examengeld bedraagt € 32,50 per deelkwalificatie.

Vier keer per jaar bieden wij je de gelege...
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest