123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 october 2021 - 23:15   

NHA - MBO Gehandicaptenzorg

Op dit moment is er binnen tal van zorginstellingen een tekort aan goed opgeleide arbeidskrachten. Deze NHA opleiding biedt dan ook uitstekende perspectieven op een afwisselende en dankbare baan. Als Sociaal Pedagogisch Werker met als differentiatie Gehandicaptenzorg dien je van vele markten thuis te zijn. Je werkt met mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap en je dient dus sterk in je schoenen te staan. Je begrijpt hoe deze mensen denken en je weet hoe je iemand hierbij kunt begeleiden en verzorgen. Deze begeleiding en verzorging gaat echter verder dan het begeleiden en verzorgen van de gehandicapte zelf. Ook ouders en andere familieleden vertrouwen vaak op de deskundige hulp die jij ze kunt geven in hun omgang met een gehandicapt kind of familielid. Je verplaatst je in hun situatie en probeert ze zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen. Kortom, je hebt een verantwoordelijke baan en bent voor veel mensen een echte vertrouwenspersoon. Wil je aan de slag in de zorgsector? Start dan snel met deze uitstekend opgezette NHA-opleiding en je hebt snel de juiste bagage om je vol overgave in dit avontuur te storten!

Officieel erkend MBO-diploma
Het diploma dat je via de NHA behaalt is landelijk erkend en heeft precies dezelfde waarde als het diploma dat je via dag- of avondonderwijs kunt behalen. De MBO-opleidingen die de NHA verzorgt vallen onder de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) en zijn derhalve erkend door de minister van onderwijs, cultuur en wetenschappen. Je bent hierdoor altijd verzekerd van goede kwaliteit, de nieuwste normen en een optimale begeleiding.

Examens
Deze MBO-opleiding is uit deelkwalificaties opgebouwd. Het is mogelijk om per deelkwalificatie examen te doen, maar meer (maximaal 3) tegelijk mag ook. Het examengeld bedraagt € 32,50 per deelkwalificatie. Vier keer per jaar bieden wij je de gelegenheid om examen(s) te doen. Deze examens worden op een zaterdag in Utrecht afgenomen door de NHA en zijn door het Kwaliteits Centrum Examinering (KCE) gelegitimeerd. Wanneer je alle deelkwalificaties hebt behaald en de stage succesvol is afgesloten, ontvang je van ons automatisch het waardevolle MBO-diploma. ...
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest