123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 october 2021 - 21:39   

NHA - MBO Onderwijsassistent

Omdat de werkdruk van veel leerkrachten in het onderwijs de laatste tijd enorm toeneemt, is er veel vraag naar goed opgeleide onderwijs-assistenten. Een onderwijsassistent verlicht het werk van de leerkracht, zodat deze meer aandacht kan besteden aan kinderen die meer aandacht nodig hebben dan anderen. Als onderwijsassistent vorm je een hecht "team" met de leerkracht. Je overlegt samen hoe je dingen gaat aanpakken en er is veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Uit ervaring blijkt dat onderwijsassistenten een grote bijdrage leveren aan het beter functioneren van kinderen binnen het basisonderwijs. Ieder kind is anders. Sommige kinderen hebben iets meer aandacht nodig dan anderen maar er zijn ook kinderen die juist sneller leren dan de rest. Samen met de leerkracht bekijk je hoe je een klas zo goed mogelijk kunt laten functioneren. Je hebt als onderwijs-assistent dus een dankbare en verantwoordelijke baan die je enorm veel voldoening zal geven. Elke dag is anders! Wij helpen je goed op weg met onze uitstekende MBO-opleiding Onderwijsassistent waarmee je ook kunt doorstromen naar bijvoorbeeld de PABO (HBO-niveau). Het niveau van de opleiding Onderwijsassistente ligt hoger dan dat van de opleiding SPW differentiatie Basisonderwijs. Je kunt tevens werken binnen het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. De NHA zorgt ervoor dat je straks optimaal bent voorbereid op een boeiende baan in het onderwijs!

Officieel erkend MBO-diploma
Het diploma dat je via de NHA behaalt is landelijk erkend en heeft precies dezelfde waarde als het diploma dat je via dag- of avondonderwijs kunt behalen. De MBO-opleidingen die de NHA verzorgt vallen onder de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) en zijn derhalve erkend door de minister van onderwijs, cultuur en wetenschappen. Je bent hierdoor altijd verzekerd van goede kwaliteit, de nieuwste normen en een optimale begeleiding.

Examens
Deze MBO-opleiding is uit deelkwalificaties opgebouwd. Het is mogelijk om per deelkwalificatie examen te doen, maar meer (maximaal 2) tegelijk mag ook. Het examengeld bedraagt € 32,50 per deelkwalificatie. Vier keer per jaar bieden wij je de gelegenheid o...
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest