123studie
Toevoegen aan favorieten | Contact | Adverteren Maandag 18 januari 2021 - 11:30   

NTI - HBO Leraar Basisonderwijs

Leraar, een veelzijdig beroep
Wilt u kinderen stimuleren in hun ontwikkeling? Kunt u anderen iets uitleggen en vindt u dat ook leuk? Durft u het aan voor een groep kinderen te staan? En hebt u altijd al in het basisonderwijs willen werken? Dan is de HBO-opleiding Leraar Basisonderwijs (PABO) van Fontys Hogescholen u op het lijf geschreven! Tijdens deze opleiding leert u onder andere lesprogramma’s ontwerpen en uitvoeren, hoe kinderen zich ontwikkelen en u leert omgaan met verschillen tussen kinderen.

Goede toekomstperspectieven
De toekomstperspectieven van een leraar zijn goed. De arbeidsmarkt trekt aan en de klassen worden kleiner. Daarnaast gaat vanaf 2007 een groot aantal huidige leraren uit dienst, door (vervroegd) pensioen. Door deze ontwikkelingen en de toenemende vergrijzing verwacht men een tekort van tienduizenden leraren de komende jaren. Er is dus ook de komende jaren behoefte aan goede, nieuwe leraren in het onderwijs.

Versneld studeren
De opleiding Leraar Basisonderwijs kunt u in vier jaar afronden. De opleiding draait om het ontwikkelen van competenties, te weten een combinatie van kennis, inzicht, vaardigheden en attitudes waarmee u aan de slag kunt in het beroep. Wellicht hebt u in het verleden al aantoonbare vaardigheden of kennis ontwikkeld, tijdens een vorige opleiding of in uw huidige beroep. Het is dan mogelijk om de studie versneld te doorlopen.

Starten met de opleidingU kunt twee keer per jaar starten met de opleiding, namelijk in september en februari. U kunt zich ook tussentijds inschrijven. U krijgt dan, tegen vergoeding, gasttoegang tot de digitale leeromgeving. Bij de start hoort een intakegesprek, inclusief een assessment aan de hand van de Fontys competentiewijzer. U krijgt toegang tot de digitale leeromgeving van Fontys, zodat u kunt communiceren met medestudenten en docenten. Hierin kunt u alle actuele studie-informatie vinden en kunt u al uw opdrachten uploaden. Na inschrijving krijgt u een persoonlijke begeleider toegewezen.
Klik hier voor meer informatie   | doe de studiekeuzetest
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest